12 Mart 2008 Çarşamba

Haftanın Panoraması


Salı günleri gazetelerin spor sayfalarından aşina olduğumuz haftanın değerlendirmesi yazıları bundan böyle Tunç Bozacılar 'ın kaleminden BFFK yarışmacılarının haftalık performanslarının değerlendirilmesiyle, her salı " Haftanın Panoramasında".


İşte 25. haftanın BFFK Panoraması :

Liderin 57 puan alarak birinci olduğu bu haftada kıran kırana bir ikincilik yarışı ve uzak ara önde olan Engin Gürses’in şampiyonluğa emin adımlarla yürümesi hemen göze çarpıyor. Türkiye sıralamasında bile ilk 100 içine (bu hafta 31.sıraya yerleşti) girerek biraz kıskanmamıza biraz da gururla göğsümüzün kabarmasına neden olan Engin Gürses yukarıdan büyük bir zevkle ikincilik yarışını seyrediyor olmalı. Zira geçen haftalarda Seçkin Köksal ve Gökhan Tavukçu’nun güvenle oturduğu bu koltuk, hedefteki en yeni gözde artık. Tunç Bozacılar, Mahmut Aras ve Emre Ocakoğlu’nun bu koltuk için çabalarına şahit olmak her an ikincinin değişebileceğini gösteriyor.

Genel olarak yüksek puanların alındığı haftada göze çarpan en ilginç olay Sivasspor kalecisi Petkoviç’in 15 maç sonra sakatlıktan dönüp degajdan bir gol atıp bir de penaltı kurtarmasıydı. Kalecilerin gol atıp 10 puan alması sözkonusu olduğunda İvankov’a alışan bizler için bir alternatif daha çıkması güzel oldu. Yediği 2 gol ile olası 27 puanı kaçırması Petkoviç’i alanlar için üzüntü kaynağı oluştursa da 18 puan ile haftanın oyuncusu olup (Marcus Vinicius Cesario ile birlikte) kalesini ona emanet edenlerin yüzünü güldürdü. Bunun yanında Engin Gürses’in maksimum verim aldığı kaleci ve defans oyuncuları ile Muhammed Ali’nin haftalar sonra gol ve asistiyle geri dönüşü bu oyuncuya hala güvenenleri haklı çıkardı. İbrahim Akın , Kezman, Necati, Burak Yılmaz ve Beto gollerine devam ederken Sandro ve İlyas Kahraman dikkat çekici isimlerdi. İleriki haftalara yönelik Mehmet Aurelio , Sabri Sarıoğlu, Hasan Yiğit, Marcus Vinicius Cesario, Uğur Boral ve İbrahim Toraman ‘da puan kazandırabilecek oyuncular olarak göze çarptı.

Sıralamaya göz atarsak ; formsuz görüntüsüyle ve şanssızlığıyla gündemdeki Gökhan Tavukçu bu haftaki performansıyla biraz olsun rahat nefes aldı derken , ligin ikinci devresindeki müthiş çıkışıyla 8.’likten gelip 3.lüğe yükselen Tunç Bozacılar, Gökhan’ın ensesinde nefesini iyiden iyiye hissettirdi . 54 puan alarak haftanın ikincisi olan Tunç’un hemen arkasında sıralanan ve hırslarıyla dikkat çeken iki güzel Fenerbahçeli arkadaşımız Seçkin Köksal ve Emre Ocakoğlu ile güzel baba Mahmut Aras da çok kısa puan aralıklarıyla üsttekilerin yanlış oyuncu tercihlerini kovalıyorlar. Eski günlerini hatırlatan oyuncu tercihleriyle 3.olan Emre İpal ile birlikte Halit Başbuğ’un devamlı yükselişi önümüzdeki haftalar için ciddi bir rakibin geldiğinin habercisi gibi diyoruz ve arkadaşımızı haftanın birincisi görmek istiyoruz. ( yalan:) )

Emre Ocakoğlu hiç birinci olamadığı gibi hiç sonuncu da olmayıp ortalama sonuçlar almaya devam ediyor. Bu hafta 40 puan alsa da devamlı ilk 5’te yer almasını göz önünde bulundurursak başarılı olduğu da bir gerçek. Seçkin Köksal ise ilk devredeki güzel istatistikleriyle rakiplerine gözdağı verir iken ikinci devredeki istikrarsız görüntüsünü bozamadı. Lakin ikincilik mücadelesinde daima güçlü bir yarışmacı olduğunu söylemek gerekir. Emre İpal’in her an patlama yapması beklenirken , Tolga Güven sanırım Ali Sami Yen’deki Fenerbahçe maçını bekliyor haftanın birincisi olmak için. Mahmut Aras’ın her an bir sürpriz yapıp 2.liğe dahi yükselebilme şansını da göz ardı etmemek lazım. Bülent Şener’den daha göz kamaştırıcı bir hareket bekleyeduralım ve sonuncu olduğu için sitemlerimizi yollayalım.

Gelelim oyunumuzun en renkli yarışmacısına. Son haftalarda ligimizdeki Kasımpaşa gibi iş işten geçtikten sonra açılan , prestij peşindeki Alper Çetinkaya bu başarısını sürdüremedi ve 30 puanla haftanın sondan ikincisi oldu. Cezalı Akın Vardar’ı alarak keskin bir zeka örneği gösteren bu arkadaşımıza öbürki haftalar için Fenerbahçeli Appiah’ı almasını tavsiye ediyoruz.

Birinci olmaktan bıkmayan Engin Gürses’i kutluyor ve bir an önce yanlış oyuncu tercihleriyle tahtının sallanmasını diliyoruz. İyi haftalar ...

Haftanın En'leri
haftanın uyurgezeri : alper ve bülent (cezalı akın vardarı almışlar)

haftanın şaşkını : tolga güven ( takımları birbiriyle oynayan serdar kulbilge ve burak yılmazı almış)

haftanın ballısı : halit, tunç ve emre ipal (petkoviç)

haftanın şanslısı : gökhan tavukçu ( mohammed ali -engin'de olan musa aydın' ı almamak için )

haftanın tutturamayanı : bülent (4 lü defans gol yedi )

haftanın tam isabeti : engin gürses (hasagiç-i.toraman-m.sözgelmez : kaleci gol yemedi , aldığı 2 defans da gol attı)

1 yorum:

Tunç Bozacılar dedi ki...

YAZMIŞIM BEA:)