21 Mayıs 2008 Çarşamba

Yıl Sonu Değerlendirmesi


Fantazi Futbol sevgisiyle yoğurulmuş bir Yıl Sonu veda yazısı :

Ve bitti.
Hafta sonlarımızın anlamı , gönlümüzün rengarenk yanı sona erdi . Başka bir deyişle nefes almamız için ara verdi . Bir topun peşindeki tutkulu taraftarı , sevinenler ile üzülenlerin tarafı yaza girdi . Tutkumuz futbol kendini özletmeye karar verdi ve bize de beklemek seçildi .
Kimi üzüldü kimi de sevindi . Hakemler , federasyon , taraftarlar ve diğer tüm unsurlar çok konuşuldu tartışıldı eleştirildi . Son virajda şampiyon çıldırdı , rakibi bıktırdı , diğeri de isyan etti durdu . Bazıları düştü , bazıları küllerinden doğdu , bazıları da ne yaptı neden yaptı anlaşılamadı . ama sonuç değişmedi , bitti .

Tutku ile sevdiceğini yakından görmeye tribünlere gidenler , evinde formasıyla maç saatini bekleyenler , dışarıda olup dakika ve sonuç için cep telefonlarını kontrol edenlerin tek bir amacı vardı : Kazanmak . Bu duygu öylesine hayata sirayet ediyordu ki ; eş ile dargınlıklar rafa kaldırılabiliyor , sevgiliye hediye almak için bir alışveriş merkezi yolu tutulabiliyor ya da kazanan renklerle bezenmiş bir forma için açık dükkan aranabiliyordu . Bu duygu öylesine bir mutluluktu ki ; benliğimize işlemiş özgüvenimizi, yerine cuk oturtabiliyor , pembe gibi bir renk ile dünya yaşanılabilir kılınıyordu . Bu duygu sarıp sarmalıyordu bizi en çok üşüdüğümüz anda veya elimizden tutup yardımcı oluyordu tam düştüğümüz anda . Varoluş sebebine çeyrek kalıyordu , her şey bir anda gülümsetebiliyordu . Bu duygu bizdik , biz oyduk , biz BEŞİKTAŞ biz G.SARAY biz F.BAHÇE idik . Herşeydik , zira onlar herşey idi . Ama biraz ara verdi , özlem koyuldu hemen yerine . Bekleriz sabırsızlık ve tüm kalbimizle .

Oyuna dahil olamayanların seyretmek dışında yapabilecekleri alternatifler arasında bana göre en keyifli eğlencelerden birisi olan futbolun fantezi yanı bu sene epeyce zamanımızı aldı . Bıktırmadı ama kahrettiği anlar oldu . Şans faktörünü gözler önüne sermeyi bırakın bazen de bizleri yere serdi . Seçeneklerimizi sorgulattı , keşkelere yol açtı . Ama sonucunda hak edene bir güzellik de yaptı , aldı en tepeden bizleri görme fırsatı tanıdı . Saygı duymaktan başka yapacak bir şey bıraktırmayan , bu leziz yemeğin temel gıda maddesi kıvamında ve tüm alkışlar Engin GÜRSES adlı şahısa . Daha açıklayıcı olacaksa nev-i şahsına münhasır PAŞA’ya . Ya ya ya şa şa şa değil de Pa pa pa şa şa şa babında ve tüm takipçiler adına : Tebrikler be ya .

Dünya kupasında ikinci olup da hiç sevinen görmeyen bu gözler , bu yarışma yılında yer alan tüm kapışanları ayakta görmek istiyor . CHICKENER adlı kullanıcı hak etti de hak etti . Tek kusuru birincinin bu oyunda oluşu idi , bu da onun talihsizliğiydi . Ancak Gökhan TAVUKÇU adını tepelerde görmek alışkanlıklarımızdan biri oldu çıktı . En yüksek puanı almakla kalmayıp hediyeleri de birer ikişer aldı götürdü . Tebrikler beyefendi , başarılarınız kalıcı olsun tıpkı tuttuğunuz takım gibi .

Son haftaya kadar en ilginç insanları bu arkadaşımızın kadrosunda görüp de Pazar akşamı kahroluyorduk sanırım . Seçkin KÖKSAL gönül verdiği takım ile paralel dikiş tuttursa da
tutturabildiği kadar seçimleriyle de canımızı yaktı . Ama başardı , bu güzide oyunumuzun ilk üçünde yeraldı . Kendisini kaliteli bir rakip oluşu ile ve başarısıyla saygıyla alkışlıyoruz . Tuhaf isimlerle bir sonraki sene de karşımızda görmek istiyoruz . Sol bek Roberto Carlos senin bokunu yesini de ilave ediyoruz .

Bundan sonrası hep iyi insanlardan kurulu bir sıralama . Halit’i , Mahmut’u , Bülent’i , Tolga’sı ile Emre’leri hepsi de gayretleri takdire şayan , tüm sene uğraşmış bir tayfa . Kiminin zamanı olmadı kadrosunu yapmaya , kimisi vakit buldu oyuncu bulamadı , kimisi de ahların vahların seslendirmesi oldu . Ama daima yanımızda bulundular . Tümüne , isim isim ayırmadan tebrikler saygılar sevgiler . Gelecek sene yeni bir başlangıç fırsatı , belki de liderlik şansı . Kimbilir zor değil . Belki de adalet bu kez yanınızda olacak . Şimdiden bol şanslar .

Seneye sürpriz yenilikler ve kişilerle yolumuza devam etmemiz dileğiyle herkese sevgiler .
Unutmayın futbol asla sadece futbol değildir ve olmayacaktır da .

Tunç Bozacılar

Hiç yorum yok: